Denis Matsuev - Piano Magician with “Russian Soul” | Koningin Elisabethzaal

Denis Matsuev - Piano Magician with “Russian Soul”

European Tour 2018

Denis Matsuev - Toetsentovenaar met Russische ziel: de twee tournees van 2014 en 2016 werden door de vakbladen en het publiek enthousiast onthaald. In november en december 2018 komt de uitzonderlijke virtuoos opnieuw naar Duitsland, België en Tsjechië voor zes pianorecitals.

Deze pianist is afkomstig uit de Siberische stad Irkoetsk en is sinds jaren een vaste waarde in de internationale pianowereld. Hij behoort tot de meest gevraagde en meest gerenommeerde vertolkers van deze tijd.

Op zijn tournee doorheen Europa zal Matsuev zijn toehoorders trakteren op werken van Beethoven, Rachmaninov en Tsjajkovski. Om te starten vertolkt de Russische grootpianist gepassioneerd en op zijn heel eigen manier “Sturm”, de sonate op. 31 nr. 2 waarvoor Ludwig van Beethoven volgens de legende zijn inspiratie haalde uit een toneelstuk van Shakespeare.

Het tweede deel van de avond bevat werken van Rachmaninov en is helemaal doordrongen met de melancholie en de emotionele expressieve kracht van zijn “Russische ziel”.

In een briljante finale brengt Denis Matsuev nog eenmaal zwaar pianistisch en compositorisch geschut ten gehore: de “Grande Sonate” in G-majeur op. 37 van Tsjajkovski. Een feest voor alle liefhebbers van virtuoze pianomuziek!

matsuev.com

Kalender

Denis Matsuev - Piano Magician with “Russian Soul”

Kalender

Koop je tickets online Koop je tickets per telefoon: 070/79.00.13(max. €0.30/min)