Kammerakademie Potsdam | Koningin Elisabethzaal

Kammerakademie Potsdam

In het voetspoor van de romantische dichter Jean Paul ondernam Felix Mendelssohn in 1829 een reis naar Schotland, waar volgens hem “alles zo ernstig en krachtig lijkt”.

Bestel je theatermenu


Kalender

In de natuur, de sagen en de geschiedenis van dat land vond hij de inspiratie voor enkele van zijn mooiste partituren.

Zijn indrukken en stemmingen verklankte hij op een suggestieve wijze in de ouverture Die Hebriden en de Schotse symfonie, die hijzelf zijn “grote symfonie” noemde. Joseph Haydns Concerto nr. 2 in D is wellicht het mooiste en beroemdste celloconcerto uit de classicistische periode. Het is een virtuoze partituur die straalt en bekoort door zijn luchtige sfeer en lyrisch karakter.

Antonello Manacorda, dirigent
Maximilian Hornung, cello
Felix Mendelssohn: Die Hebriden, ouverture, op. 26
Joseph Haydn: Celloconcerto nr.2 in D, op. 101
Felix Mendelssohn: Symfonie nr. 3 in a, op. 56, „Schotse“

Een organisatie van COFENA vzw.

Studenten: het studententarief is alleen geldig mits tonen van studentenkaart aan de ingang van de Elisabethzaal.

 

Het Theatermenu

Bij een volmaakte voorstelling in de Koningin Elisabethzaal hoort een theatermenu.

Kom voor de aanvang van de voorstelling tafelen in ons sfeervol Theatercafé Paon Royal (Koningin Astridplein 26, vlak naast de ingang van de Koningin Elisabethzaal.

Je schuift aan tafel voor een heerlijk 3-gangenmenu waarbij je telkens de keuze hebt uit 2 gerechten. Ook aan vegetariërs is gedacht. Na voorgerecht en hoofdgerecht bieden we je de keuze uit twee dessertjes om lekker af te sluiten. Dranken zijn niet inbegrepen: je bent vrij om te kiezen wat je drinkt.

En dat het gaat smaken, daar zorgt ons sublieme keukenteam voor. Je zou bijna vergeten dat je daarna nog in onze nagelnieuwe Koningin Elisabethzaal verwacht wordt. We kijken ernaar uit om je te mogen ontvangen. De deuren van ons Theatercafé Paon Royal openen 2u30 voor de start van de voorstelling. Op naar een fantastische ervaring!

Bestel je theatermenu

Kammerakademie Potsdam

Kalender

Koop je tickets online Koop je tickets per telefoon: 070/79.00.13(max. €0.30/min)