Mariinsky Theater Orkest | Koningin Elisabethzaal

Mariinsky Theater Orkest

Een spetterend Russisch programma met enkele overbekende, niettemin schitterende partituren uit het oeuvre van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Wat zou je anders kunnen verwachten van een dirigent als Valery Gergiev.

Bestel je theatermenu


Kalender

Naast de kleurrijke taferelen uit het kerstsprookje De Notenkraker en een topper als het briljante eerste pianoconcerto koos hij voor de Symfonie nr.

4, waarvan de componist ooit zei: “deze muziek is de echo van mijn reële en oprechte emoties”. In een briljante orkestratie, met een dynamische geladenheid geeft hij daarin uiting aan zijn eigen psychisch en fataal levensdrama, “dat drijft op een zee die je uiteindelijk verzwelgt en meesleurt in de diepte.”

Valery Gergiev, dirigent
Ivan Bessonov, piano.
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: De notenkraker, op. 71, fragmenten
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Pianoconcerto nr. 1 in bes, op. 23
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Symfonie nr. 4 in f, op. 36

Een organisatie van COFENA vzw.

Studenten: het studententarief is alleen geldig mits tonen van studentenkaart aan de ingang van de Elisabethzaal.

 

Het Theatermenu

Bij een volmaakte voorstelling in de Koningin Elisabethzaal hoort een theatermenu.

Kom voor de aanvang van de voorstelling tafelen in ons sfeervol Theatercafé Paon Royal (Koningin Astridplein 26, vlak naast de ingang van de Koningin Elisabethzaal.

Je schuift aan tafel voor een heerlijk 3-gangenmenu waarbij je telkens de keuze hebt uit 2 gerechten. Ook aan vegetariërs is gedacht. Na voorgerecht en hoofdgerecht bieden we je de keuze uit twee dessertjes om lekker af te sluiten. Dranken zijn niet inbegrepen: je bent vrij om te kiezen wat je drinkt.

En dat het gaat smaken, daar zorgt ons sublieme keukenteam voor. Je zou bijna vergeten dat je daarna nog in onze nagelnieuwe Koningin Elisabethzaal verwacht wordt. We kijken ernaar uit om je te mogen ontvangen. De deuren van ons Theatercafé Paon Royal openen 2u30 voor de start van de voorstelling. Op naar een fantastische ervaring!

Bestel je theatermenu

Mariinsky Theater Orkest

Kalender

Koop je tickets online Koop je tickets per telefoon: 070/79.00.13(max. €0.30/min)