Programma Carmina Burana Carl Orff In een grootse enscenering met 150 artiesten
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 

Wie reeds een ticket kocht voor de voorstelling wordt gecontacteerd door de Koningin Elisabethzaal. 

Datum
12 maart 2020
Tijdstip
22:43
Delen

Prima Donna Events presenteert ter ere van de 125e verjaardag van Carl Orff zijn prachtige compositie Carmina Burana wat letterlijk “ liederen uit Beuern” betekent. Dit alles in een grootse enscenering met een live symfonisch orkest, koor, solisten, videoprojectie en dans, in totaal meer dan 150 artiesten. Zij brengen de hymne aan Fortuna en de liederen over liefde, gokken en drank naar de Koningin Elisabethzaal Antwerp op donderdag 12 maart.

Het verhaal

Carmina Burana is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor dit werk liet de componist Carf Orff zich inspireren door een manuscript uit de 13e eeuw. In 1937 selecteerde hij vierentwintig teksten die hij vervolgens op muziek heeft gezet.

De compositie beschrijft drie grote thema's: lente/zomer, de herberg en de liefde. Deze begint en eindigt met de hymne aan Fortuna, de godin van het noodlot. Dit wordt uitgebeeld door het welbekende rad van fortuin waaraan de mens is onderworpen. Deze interpretatie vormt de kern van Orff’s werk; Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn.