Programma Isabelle Beernaert presenteert: OXYTOCIN Première
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 

Voor dit evenement zijn een Covid Safe Ticket en mondmasker vereist. 

Datum
24 november 2021
Tijdstip
19:22
Delen

Isabelle Beernaert

Presenteert

‘OXYTOCIN’

-

‘OXYTOCIN’ is een contemplatie, observatie , waarneming …

Oude angsten ...Nieuwe gevoelens

De nieuwe voorstelling van Isabelle Beernaert gaat over Oxytocine. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, die opkomt bij een aanraking, een streling, een knuffel, het bedrijven van de liefde, een baby die gevoed wordt door de mama; het is een stof die we nodig hebben om gelukkig te zijn. Het aanmaken van een hoge dosis Oxytocine gaat gepaard met een gevoel van vertrouwen en het gevoel dat je ergens deel van maakt en jezelf mag zijn.

Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress, verslaving en angst wordt makkelijker onderdrukt.

In dit jaar van quarantaines en social distancing is de creatie van Oxytocin ontstaan. Een bijzonder jaar waarin we in periodes maar mochten leven met maximaal 1 knuffelcontact, vreemden elkaar niet meer mogen aanraken, en soms zelfs al schrikken als iemand te dicht in de buurt komt, is het gebrek aan deze stof des te belangrijker geworden. We verlangen allen weer naar een flinke dosis Oxytocine zonder dat we ons er misschien geheel bewust van zijn.

Quand tu me prends dans tes bras,

tu me parles tout bas,

je vois la vie en … ?