Programma James Taylor
Uitverkocht

De organisator heeft beslist om het concert van James Taylor te verplaatsen naar 11 november 2022. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. We hopen je te mogen verwelkomen op de nieuwe datum en we danken je voor je begrip.

 

Datum
11 november 2022
Tijdstip
20:00 - 22:30
Delen

Acht jaar geleden speelde James Taylor voor een laatste keer in België. Met nummers als 'Fire and Rain', 'Country Road', 'Something in the Way She Moves', 'Mexico', 'Shower the People', 'Your Smiling Face', 'Carolina In My Mind', 'Sweet Baby James', 'Don't Let Me Be Lonely Tonight', 'You Can Close Your Eyes', 'Walking Man', 'Never Die Young', 'Shed a Little Light', 'Copperline' en 'Caroline I See You' schreef Taylor een schatkist aan parels bijeen. Taylor drukte een onuitwisbare stempel op 'zijn publiek’, de babyboomers maar ook op de vele singer-songwriters die na hem kwamen. In 1971 stond hij op de cover van Time magazine, wat luidde als de voorbode van de singer-songwriter eeuw. 

Gezegend met een warme baritonstem en uniek gitaarspel, bezingt hij al zes decennia lang de pijn (en de lichtheid) van het zijn. James Taylor was de eerste niet-Brit die tekende bij Apple Records, het platenlabel van The Beatles. Sinds zijn tweede plaat Sweet Baby James tot aan zijn meest recente studioplaten krijgt hij de artistieke en commerciële erkenning die hij verdient. 

Afspraak op 11 november 2022 in de Koningin Elisabethzaal! Door de uitmuntende akoestiek komt Taylors warme stem er ongetwijfeld helemaal tot zijn recht. De rode pluchen zetels zullen bovendien nog nooit zo vertrouwd hebben aangevoeld als met ‘vriend’ James Taylor. Want de door Carole King geschonken woorden 'All you have to do is call - And I'll be there - You've got a friend' beschrijven nog het best de unieke relatie die James heeft met zijn fans.