Over de zaal

Antwerp Symphony Orchestra

De Koningin Elisabethzaal is de thuishaven van het Antwerp Symphony Orchestra, het symfonisch orkest van Vlaanderen. Zowel haar concerten, opnames als repetities vinden in onze zaal plaats. Tweeduizend vierkante meter verspreid over vier verdiepingen huisvesten nog een repetitiezaal, administratieve en logistieke diensten voor twintig personen, een honderdtal muzikanten, drie viploges, een cafetaria en zes geluidsdichte inspeelruimtes.

Het Antwerp Symphony Orchestra is een prominente kunstinstelling van de Vlaamse Gemeenschap en ambassadeur van Antwerpen. De aanwezigheid van dit toporkest versterkt de elegante uitstraling van de zaal en zorgt bovendien voor interessante combinatiemogelijkheden voor congresorganisatoren en bedrijven.

Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan en eredirigent Philippe Herreweghe ontroert en inspireert het Antwerp Symphony Orchestra een zo groot mogelijk publiek met concertervaringen van het hoogste niveau. Ze speelt elk seizoen ruim 40 concerten in de Koningin Elisabethzaal, waarbij het publiek onder optimale omstandigheden van muziek en omkadering kan genieten.

Voor tickets & reservatie: 

Ticketlijn +32 (0)3 213 54 06
op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 17:00 
op vrijdag van 14:00 tot 17:00

Ticketbalie Koningin Astridplein 26
op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00


Elk jaar ontvangt het Antwerp Symphony Orchestra, in samenwerking met deSingel, ook internationale orkesten met wereldfaam in zijn residentie. Het orkest breidt op die manier het internationale symfonische aanbod in Antwerpen uit met een topselectie van concerten die complementair zijn aan het eigen programma.

De Koningin Elisabethzaal is op korte tijd uitgegroeid tot dé hotspot voor klassieke orkestmuziek in België en staat inmiddels ook op de wereldkaart als prestigieuze concertzaal voor concertervaringen op topniveau.