Pers

ZOO Antwerpen lanceert concertreeks ZOOlala in Koningin Elisabethzaal

1 October 2020

De ZOO voor de artiesten en de artiesten voor de ZOO

ZOO Antwerpen en artiesten van bij ons bundelen hun krachten en blazen het stof van het podium in de Koningin Elisabethzaal met een wervelend optreden van de ZOOlala Band. ZOO Antwerpen heeft cultuur en muziek in haar DNA en wil artiesten van bij ons een hart onder de riem steken met dit initiatief. En ook andersom. Artiesten steunen de ZOO. Helemaal coronaproof en veilig genieten van de ZOOlala Band. Special guests zijn Johan Verminnen, Barbara Dex, Jean Bosco Safari, Bart Peeters, Sandrine en Natalia. De presentatie is in handen van Ivan Pecnik. De nieuwe concertreeks vindt plaats op 24, 25, 29 en 31 oktober 2020. Mis deze kans niet en kom op een veilige manier deze fantastische voorstelling beleven met 8-koppig live orkest. www.koninginelisabethzaal.be.
De opbrengst van deze concerten dient als steun voor ZOO Antwerpen.

Coronaproof concerteren

Bij de bouw van de nieuwe Koningin Elisabethzaal in 2016 zijn de modernste technieken gebruikt die nu in deze coronatijden heel wat extra voordelen bieden. Deze moderne concertzaal voorziet in een performant HVAC-verluchtingssyteem (heating, ventilation and airconditioning) dat zijn gelijke niet kent. Drie keer per uur wordt er 100% verse buitenlucht aangevoerd. Dankzij haar hoge plafonds biedt de zaal naast de gekende, uitmuntende akoestiek een enorm groot volume (22.000 m³) in vergelijking met andere zalen met dezelfde oppervlakte. Op elke stoel in de zaal (ook de balkons) garandeert de Koningin Elisabethzaal een goede geluidsontvangst en een prima zicht op het podium.

Ook buiten de concertzaal biedt het complex ruimte genoeg om de bezoekers veilig te ontvangen. De zaal en haar Atrium zijn zeer ruim waardoor afstand houden heel makkelijk wordt. Drie aparte ingangen en een persoonlijke begeleiding naar je plaats garanderen een veilige beleving. Vaste routes worden uitgetekend zodat de bezoekers zich op een gecontroleerde en veilige manier kunnen verplaatsen. Bovendien beschikt het complex over ruime sanitaire blokken.

De concertzaal treft uitgebreide maatregelen om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht in heel het complex en wordt op de nodige plaatsen handgel voorzien. Daarnaast vraagt de zaal aan de bezoekers om steeds een afstand van 1,5 meter te bewaren. Wie ziek is, wordt gevraagd thuis te blijven. Elk concert wordt in detail geanalyseerd aan de hand van het COVID-eventprotocol. Bij elk concert is steeds een opgeleide COVID-manager aanwezig die de situatie constant evalueert en bijstuurt.

Al deze positieve elementen maakten dat de Koningin Elisabethzaal een uitzondering vroeg en kreeg van de Vlaamse overheid om haar capaciteit aan bezoekers te verhogen naar 1029 concertgangers op basis van de ruimtelijke en technologische troeven waarover de zaal beschikt. Dat komt neer op een 50% bezetting van de zaal.

Muziek verbindt

“Muziek verbindt. De Koningin Elisabethzaal is gebouwd om mensen bij elkaar te brengen en te verwonderen. Dat hebben we meer dan ooit nodig. Mensen kijken er naar uit om terug buiten te komen en samen met anderen veilig te genieten van een liveconcert. Wat kijk ik er naar uit” zegt Anja Stas, initiatiefneemster van de concertreeks ZOOlala.

Deze unieke concertreeks wil een eerste uitnodiging zijn voor alle fans van muziek, van rock, pop, soul tot klassiek. Artiesten van eigen bodem reiken de hand op een veilige manier aan heel Vlaanderen: kom en geniet. Laten we zorgen voor mekaar en op deze fantastische plek een bruisend stukje muziek en cultuur serveren.

Download hier de affiche in hoge resolutie.