Programma Diana Krall
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
6 jul 2022
Tijdstip
09:12
Delen

Tussen 2012 en 2019 passeerde Diana Krall maar liefst zes keer ons land. Keer op keer wist ze een tot de nok gevulde zalen in te pakken met haar sensuele en hartverwarmende stem. Deze zomer verblijdt ze België opnieuw met haar komst! Met een handvol klassiekers, haar virtuoos pianospel en haar innemende verschijning pakt ze ongetwijfeld de Koningin Elisabethzaal op 6 juli helemaal in. Het wordt een unieke kans om de award-winnende Canadese zangeres, die roem oogst sinds de jaren 90, aan het werk te zien.

Succesvol en veelzijdig oeuvre 

Met haar pre-bop pianostijl en sensuele zang veroverde Diana Krall eind jaren 90 de jazzwereld en werkte ze zichzelf op tot één van de meest toonaangevende pianistes van de hedendaagse jazz. Sinds ze in 1999 met het album 'When I Look In Your Eyes' wereldwijd doorbrak, mag ze zichzelf tot de best verkopende muzikanten in de jazz rekenen. De ene keer zet ze standards van Nat King Cole naar haar hand, dan weer duikt ze onder in de Braziliaanse bossanova. Maar net zo goed gaat ze de nostalgische toer op met een kerstplaat, of tast ze de grenzen van New Orleans en Americana af op 'Glad Rag Doll'. Hiermee heeft Krall een oeuvre bij elkaar gespeeld dat even succesvol als veelzijdig is.

De award-winnende pianiste bracht in september 2020 haar vijftiende studio-album uit: 'This Dream of You'.  Het album bevat 12 niet eerder uitgebrachte tracks afkomstig van studiosessies met Tommy LiPuma uit de periode 2016-2017. Het album is een ode aan de in 2017 overleden producer en Grammy-winnaar. 

Na zes ijzersterke passages terug in België

De uitmuntende liveperformer zal als vanouds charmeren op 6 juli in de Koningin Elisabethzaal. De uitmuntende akoestiek van deze zaal laat Kralls warme stem en virtuoos pianospel op hun best klinken. Wie er deze zomer bij wil zijn, bemachtigt maar beter snel zijn of haar tickets!

Diana Krall – Piano, vocals
Robert Hurst – Bas
Karriem Riggins – Drums
Anthony Wilson – Gitaar