Programma Het Zwanenmeer United Ukrainian Ballet Company
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 

De voorstelling van Het Zwanenmeer op 07/01/2024 wordt geannuleerd

Het vervangende balletgezelschap - The United Ukrainian Ballet Company (UUBC) - heeft de voorwaarde gesteld dat er rekening gehouden zou worden met het repertoire dat gedanst wordt. Omdat Senf Theater BV er als organisatie voor gekozen heeft om de Oekraïense cultuur te steunen, heeft dat consequenties voor de repertoirekeuze. Een repertoire dat door Oekraïne en de dansers wordt gevoeld en gezien als een uiting van Russische overheersing, past in tijden van oorlog niet bij het gezelschap. Zij geven de voorkeur aan een repertoire dat uiting geeft aan de schoonheid van dans en de vrijheid van ieder mens. Dat betekent dat de voorstelling van Het Zwanenmeer op zondagmiddag 7 januari 2024 niet kan doorgaan.

Tickethouders werden reeds op de hoogte gebracht.

Datum
7 jan 2024
Tijdstip
12:32
Delen

Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

Het Zwanenmeer is het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen echte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.