Programma Het Zwanenmeer United Ukrainian Ballet Company
Andere datum
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 

Het Zwanenmeer wordt verplaatst van 8/1/2023 naar 7/1/2024

Aangezien het balletgezelschap afkomstig is uit Charkov, Oekraïne kan deze opvoering door de oorlog helaas niet doorgaan. Het Zwanenmeer zal worden opgevoerd door een ander balletgezelschap: United Ukrainian Ballet Company.
Dit is een samengesteld gezelschap van dansers uit o.a. Oekraïne die in Nederland verblijven. Naast een tournee door Nederland heeft dit gezelschap de afgelopen maanden gespeeld in Engeland en Singapore en een tour door Australië gemaakt.
Tickethouders werden reeds op de hoogte gebracht via e-mail.

Datum
7 jan 2024
Tijdstip
15:00 - 17:00
Delen

Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

Het Zwanenmeer is het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen echte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.