Programma Kerstgala Klassiek aan de Schelde
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
28 dec 2022
Tijdstip
23:27
Delen

Klassiek aan de Schelde presenteert een feestelijk eindejaarsgala met een meeslepend kerstconcert in de prachtige Koningin Elisabethzaal.

Het Vlaams Festival Orkest brengt met het strijkers ensemble Ataneres en het oratoriumkoor deCHORALE een feestelijk progamma met symfonische werk van Offenbach, Dvořák en vele anderen. De Zuid-Afrikaanse topdiva Pumeza Matshikiza en Vlaamse sopraan Karen Vermeiren brengen aria's van Bellini en Puccini.

Als speciale gast hebben we de 90 jarige componist en pianist François Glorieux die afscheid neemt van het podium tijdens een huldemoment. Gastheer Carl Huybrechts neemt naar goede gewoonte de presentatie voor zijn rekening.

Dress code: smoking en avondkleed zijn niet verplicht, maar hou u vooral niet in. Het wordt altijd een prachtig kerstgala met u er bij!

  • Pumeza Matshikiza (SA), sopraan
  • Karen Vermeiren (BE), sopraan
  • Vlaams Festival Orkest
  • Ataneres, ensemble
  • deChorale, koor

La Volta organiseert jaarlijks i.s.m. Klassiek in het Groen een reeks klassieke openluchtconcerten in Vlaanderen. Het symfonisch projectorkest Vlaams Festival Orkest begeleidt deze tour o.l.v. gastdirigenten en nationale en internationale gerenommeerde solisten.