Programma Matteo Bocelli World Tour 2023
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
7 okt 2023
Tijdstip
01:19
Delen

Veelgeprezen singer-songwriter Matteo Bocelli begint in september aan zijn allereerste headline tour en komt op zaterdag 7 oktober 2023 naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen!

Een groot deel van de wereld hoorde voor het eerst singer-songwriter Matteo's vloeiende stem en verfijnde pianospel op "Fall on Me", het Engels/Italiaanse duet dat hij in 2018 meeschreef voor Andrea Bocelli’s succesvolle album Sì. Het nummer, dat ook als soundtrack diende voor Disney’s “De Notenkraker en de Vier Koninkrijken”, heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen streams bereikt. Het duo bracht "Fall on Me" live in Madison Square Garden, tijdens de Hollywood Bowl en verschillende televisieprogramma's waaronder "Dancing with the Stars", Colbert, "Good Morning America", "The Royal Variety Performance" en "Strictly Come Dancing".

Een krachtige introductie, maar Matteo's muzikale reis begon al veel eerder, toen hij nog een kind was. Op zijn zesde leerde hij piano spelen en als tiener werd zijn passie voor muziek minstens even groot als zijn liefde voor sport. Op zijn 18e maakte hij zijn debuut op het podium door Verdi te zingen in het Colosseum in Rome. Matteo heeft zijn hele leven gewerkt om het vak onder de knie te krijgen maar de melodieën die tevoorschijn komen telkens wanneer de jongeman zijn mond opent, voelen zo natuurlijk aan dat niet alleen verklaard kan worden door een klassieke opleiding: Hij zingt met een zuivere expressie die aangeboren lijkt, met charisma en helderheid van doel.

Matteo wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende opkomende zangers in de internationale popscene. Sinds hij getekend heeft bij Capitol Records, bracht Matteo een reeks emotioneel geladen singles uit waaronder "Tempo", dat werd gebruikt voor de Europese/UK reclamecampagne voor de ‘Fiat New 500 La Prima by Bocelli’ en dat de opvolger is van "Until She's Gone", zijn duet met Latin superster Sebastián Yatra. Matteo, die ook vloeiend Spaans spreekt, bracht de track bovendien uit in verschillende talen - Tu Luz Quedó (Spaans) en Un Attimo Di Te (Italiaans). Andere nummers zijn "Close", "Dime/Dimmi" en zijn toepasselijk getitelde debuutsingle "Solo", die tot nu toe wereldwijd meer dan zeven miljoen streams heeft. "Je moet deze artiest echt op je radar hebben," zei Euphoria Magazine na het uitbrengen van deze single.

Daarnaast werkte hij ook samen met de GRAMMY®-genomineerde, multi-Platina componist/producer/muzikant Tom Holkenborg aan "Cautionary Tale" voor Three Thousand Years of Longing, de film uit 2022 waarmee Matteo zijn speelfilmdebuut maakte. Onlangs nam hij bovendien ook de hoofdsoundtrack op - "Anime Imperfette" - voor de nummer 1 Netflix-serie "Scratch."

Vijf jaar na zijn eerste single - "Fall on Me"- en twee jaar nadat hij in de schijnwerpers stond met zijn "Solo"-single, brengt Matteo Bocelli binnekort zijn langverwachte debuutalbum “Matteo” uit. Het album, dat 12 nummers omvat, wordt op 22 september uitgebracht door Capitol Records en bevat een mix van songs in het Engels en Italiaans, met schrijf- en productiebijdragen van onder andere Ed & Matthew Sheeran, PARISI (Ed Sheeran, Fred Again), Jesse Shatkin (Miley Cyrus, Sia, Kelly Clarkson) en Stuart Crichton (Kesha, Backstreet Boys, Louis Tomlinson).

De veelgeprezen jonge artiest heeft zojuist ook "For You" onthuld, de ontroerende eerste single van het album, waarin hij zijn levenslange toewijding aan een jeugdvriend bevestigt. Bocelli schreef het nummer samen met George Tizzard, Rick Parkhouse, Ryan Johnston en Wayne Hector. PARISI en Red Triangle (Tizzard en Parkhouse) coproduceerden. Bekijk de videoclip van "For You".

“I’m super excited to be finally releasing my first album, and to know that soon I’ll be playing these songs in person for fans around the world.” - Matteo Bocelli

De Italiaanse zanger is helemaal klaar om de wereld te veroveren en kondigde zojuist zijn allereerste headline tour aan! Gedurende 30 dagen zal hij door 12 landen trekken waaronder ook een stop in ons eigen land: op zaterdag 7 oktober 2023 komt hij naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor een uniek concert.

Afbeelding van Matteo Bocelli Soundcheck Experience
Tip

Matteo Bocelli Soundcheck Experience

Wat houdt dit VIP-pakket in?

  • Toegang tot de soundcheck
  • Ontvangst van een VIP Laminate
  • Fotomoment met Matteo Bocelli

Alles zal voor aanvang van de show plaatsvinden. De exacte timings worden 2 weken voor de showdatum naar de ticketkopers gecommuniceerd via e-mail. Dit VIP-pakket kan enkel aangeschaft worden indien de ticketkoper ook over een concertticket beschikt.

Koop nu je ticket samen met VIP-pakket