Programma Melanie De Biasio
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
8 mrt 2024
Tijdstip
20:50
Delen

Er zijn maar weinig stemmen die ons zo kunnen betoveren als de warme, meeslepende stem van Melanie De Biasio. Haar vocale elegantie en levendige muzikale verhalen zijn binnenkort te ontdekken op haar nieuwe album ‘Il Viaggio’ en volgend jaar live in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen op vrijdag 8 maart

De Biasio doorbreekt haar muzikale stilte met een langverwacht nieuw album ‘Il Viaggio’ dat op 13 oktober gereleast wordt bij PIAS. Op dit album herontdekte de zangeres haar Belgisch-Italiaanse roots. Het startpunt voor de nieuwe plaat lag in het klein Italiaans bergdorpje Lettomanoppello in de regio Abruzzo. Daar streek De Biasio neer met een kleine opnamekit en een oude camera om tal van geluiden en verhalen van de locals te registreren en inspiratie op te doen. Via een passage in de Dolomieten waar haar familie vandaan kwam en een tussenstop in New York, rondde De Biasio het album af in Charleroi. De zoektocht naar muzikale en spirituele vernieuwing vormt de rode draad door dit album, dat qua sound aanleunt bij elektronica en ambient. Een reis in twee delen, Lay Your Ear To The Rail (Disc 1) en The Chaos Azure (Disc 2).

Met dit album sluit Melanie De Biasio een cyclus af van haar drie voorgaande releases: ‘No Deal’, ‘Blackened Cities’ en ‘Lilies’. Drie albums waarmee ze de wereldpers haalde en o.a. Eels, David Sylvian, Gilles Peterson, David Byrne tot haar fanbasis mocht rekenen.

DOORS: 18.30
MELANIE DE BIASIO: 20.00 – 21.45