Programma Nils Frahm Music For Antwerp
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
19 oktober 2022
Tijdstip
12:38
Delen

Nils Frahm kondigt - voor het eerst sinds 2019 - zijn terugkeer aan naar het podium met zijn nieuwste project 'Music For’ dat in juni in wereldpremière gaat in het prestigieuze Sydney Opera House. Vanaf september vat hij zijn Europese doortocht aan met een stop op 19 oktober 2022 in de Koningin Elisabethzaal. 'Music For Antwerp’ neemt je mee in zijn wonderlijk piano-universum dat sierlijk slingert tussen experiment, ambient en elektronica.

De klassiek geschoolde pianist Nils Frahm legde het afgelopen decennium een indrukwekkend parcours af en belandde zowel op de affiche van electrofestivals als in de prestigieuze Royal Albert Hall. Van gelauwerde prachtalbums als 'Felt’ (2011), 'Spaces’ (2013) en 'All Melody’ (2018) tot indrukwekkende samenwerkingen met onder andere Woodkid of Ólafur Arnalds. Daarnaast componeerde hij ook meerdere succesvolle soundtracks waaronder 'Music For The Motion Picture Victoria’ voor de one-take film van Sebastian Schipper waarvoor hij de prestigieuze Duitse Filmprijs voor Beste Soundtrack (2015) won.

Zijn grote doorbraak wereldwijd kwam er met All Melody (en de daaropvolgende EP’s 'Encores 1’ en 'Encores 2’). Met deze klepper vatte hij in 2018 een twee jaar durende tournee aan, met meer dan 180 uitverkochte optredens, waaronder New York's Brooklyn Steel, Le Trianon in Parijs, L.A.'s Disney Hall, het Sydney Opera House, en de prestigieuze Saal 1 in Funkhaus Berlin. 

In december 2020 bracht hij de concertfilm 'Tripping with Nils Frahm’ uit, waarmee hij trachtte zijn concerten in beeld en geluid te vangen. In maart 2021 bracht hij op 'Wereldpianodag’ 'Graz’ uit. Het najaar daaropvolgend loste hij het zeven-tracks-tellende album 2X1=4 met F.S.Blumm waar hij op onverwachte wijze een door dub beïnvloed universum verkent. Nils' laatste release 'Old Friends New Friends’ is een verzameling van 23 solo-pianotracks, bijna allemaal tot nu toe onuitgebracht en om de een of andere mysterieuze reden weggelaten uit eerdere albums en projecten.

Nils Frahm live aan het werk zien, is een meanderend avontuur tussen intieme betovering en grootse knallen. Voeg daar nog de weergaloze akoestiek van de Koningin Elisabethzaal aan toe en Frahms’ unieke klankenuniversum trilt nóg sterker door ledematen en lijf. Afspraak op 19 oktober 2022!