Programma Nils Frahm
Koop tickets
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
19 okt 2024
Tijdstip
20:00
Delen

Nils Frahm keert terug naar de Koningin Elisabethzaal op zaterdag 19 oktober 2024 in Antwerpen. Sinds de uiterst succesvolle release van zijn nieuwste plaat ‘Music For Animals’ is de Berlijnse pianist, componist en producer weer helemaal terug. De plaat werd door critici wereldwijd bejubeld en levert de ene uitverkochte show na de andere op. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 14 juni om 10u via greenhousetalent.com. 

Het parcours van de Duitse componist Nils Frahm is er eentje om in te kaderen. Als klassiek geschoolde pianist belandde hij in Berlijn waar hij in contact kwam met elektronische muziek. Hij ontwikkelde een liefde voor de vele subgenres en besloot zijn neo-klassieke pianocomposities te combineren met de diepe bassen, golvende arpeggio’s en pulserende synths. Die unieke combinatie maakte meteen een indruk en albums als ‘Felt’ (2011) en ‘Spaces’ (2013) vielen in de smaak bij zowel liefhebbers van klassiek als liefhebbers van elektronica. Frahm had nogal een unique selling proposition gevonden, om het in marketingtermen te zeggen. Zijn inventieve aanpak viel ook op bij zijn collega-muzikanten: Woodkid, Ólafur Arnalds en Peter Broderick stonden allen aan zijn deur om samen te werken.

‘All Melody’ (2018) bracht de doorbraak bij het grote publiek. Het leidde tot een twee jaar durende tournee met meer dan 180 uitverkochte concerten over heel de wereld in de grootste klassieke zalen (denk Sydney Opera House) en de wildste electronicafestivals. In België passeerde hij dat jaar in AB en OLT - beiden onvergetelijke momenten. Sindsdien is de motor niet meer stilgevallen en weet Frahm met zijn nu eens meanderende, dan weer dansbare en altijd wondermooie composities elke avond weer zijn publiek in te pakken.