Programma Onze Natuur, De Film - live in Concert Een filmvertoning mét live muziek van Prima la Musica, begeleid door Dirk Brossé
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
22 apr 2023
Tijdstip
20:57
Delen

Een filmvertoning met prachtige beelden van het wilde België zoals u het nog nooit zag mét live muziek van het kamerconcert Prima la Musica, begeleid door Dirk Brossé.

Onze Natuur, De Film

Van het Zwin aan zee tot diep in de Ardennen: met Onze Natuur, De Film tonen we het wilde België in volle glorie. Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar wat betreft onze natuur is dat absoluut nergens voor nodig: je hoeft nog maar even op safari in je achtertuin te gaan om te beseffen dat wij ook in eigen land omsingeld zijn door sensationele, wilde natuur. We mogen dus best trots zijn op wat er bij ons allemaal leeft en groeit! Daarom stuurde Hotel Hungaria 2,5 jaar lang twee filmploegen op pad om de wildste, mooiste, ontroerendste, indrukwekkendste natuurbeelden in België vast te leggen. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. En dat in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde, ongerepte natuur. Onze Natuur op groot scherm … Da’s kijkplezier mét kippenvel-garantie! En dat is nog niet alles want in de Koningin Elisabeth-zaal krijg je deze film te zien in combinatie met gepaste live muziek, gecomponeerd door Dirk Brossé en onder diens begeleiding gebracht door kamerorkest Prima la Musica.

Dirk Brossé en Prima la Musica

Dirigent en componist Dirk Brossé is al 40 jaar lang een naam van wereldfaam in het muzieklandschap en is momenteel Music Director van het Chamber Orchestra of Philadelphia, van Film Festival Gent / World Soundtrack Awards en van Prima La Musica - het kamerorkest dat hij op deze avond begeleidt. Hij schreef reeds muziek voor theater, musicals, film en televisie en componeerde nu ook de hedendaagse, beklijvende muziek bij Onze Natuur, De Film.

Prima La Musica is een eigenzinnig Vlaams kamerorkest van jonge getalenteerde muzikanten met een originele aanpak, onder de artistieke leiding van Dirk Brossé. Door te focussen op interdisciplinaire projecten zoals dat van Onze Natuur drukken ze een unieke stempel op het concertlandschap in Vlaanderen en ver daarbuiten.