Programma Stacey Kent Trio ‘Songs From Other Places’
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 
Datum
5 nov 2023
Tijdstip
11:28
Delen

Stacey Kent Trio staat met ‘Songs From Other Places’ op 5 november in de Koningin Elisabethzaal

Op zondag 5 november staat jazz-royalty Stacey Kent in de Koningin Elisabethzaal, waar ze samen met saxofonist/componist/arrangeur Jim Tomlinson en pianist Art Hirahara het album 'Songs From Other Places’ komt voorstellen.

'Songs From Other Places’ is een fascinerende en eclectische collectie stem- en pianoduetten die zijn ontstaan toen 'I Wish I Could Go Travelling Again’ in 2020 op het hoogtepunt van de lockdown het meest aangevraagde lied was. Het werd overigens speciaal voor Stacey Kent geschreven door auteur en Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro en Jim Tomlinson. Uit een eenzaam opnameproject kwam een album voort en nu dus ook een immens succesvolle wereldtournee waarbij Stacey het podium en de spotlights deelt met haar twee favoriete muzikale partners met wie ze al jarenlang samenwerkt.

Het repertoire van 'Songs From Other Places’ is een verkenning van de thema’s plaats en ruimte, thuishoren en de transformatieve kracht van onderweg zijn. De set omvat nummers van Paul Simon, Jobim, Weil & Gershwin, Lennon & McCartney, Stevie Nicks, en nieuw, origineel materiaal van Tomlinson & Ishiguro, allemaal gebracht in Stacey’s bedwelmende stijl en fusie van Romaanse talen.

Met ruim 2 miljoen verkochte albums, 400 miljoen streams op Spotify en een massa awards, waaronder die voor Best Vocal Album voor 'I Know I Dream’ (Sony) op de Jazz Japan Awards 2018, een recente nominatie voor Best Vocal Performance op de Jazz Music Awards 2022 binnenkort in Atlanta, Georgia, blijft Kent groeien als artiest en performer.

Kent blijft een hectisch opname- en touringprogramma aanhouden. Haar eerste album voor Blue Note kreeg een opvolger in de vorm van het volledig Franstalige 'Raconte-moi’, het album uit 2009 waarvoor ze een gouden plaat in ontvangst mocht nemen. Naar aanleiding daarvan stond ze op de volledig Franstalige affiche van het Francofolies Festival en kreeg ze de prestigieuze Franse titel van Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres. Haar allereerste livealbum 'Dreamer in Concert’ (EMI 2011) werd gevolgd door 'The Changing Lights’ (Warner 2013), waaruit nog meer dan bij haar andere albums de altijd aanwezige invloed van Brazilië op Stacey’s muziek naar voren komt.

"Bepaalde muziek lijkt voorbestemd om bij een gegeven moment in de tijd te passen. SONGS FROM OTHER PLACES brengt op sublieme wijze troost in die van ons ... Stacey Kents kristalheldere stem en Art Hirahara’s lyrische pianospel maken van hun gezamenlijke muziek precies "wat de wereld nu nodig heeft”. - JAZZ TIMES