Programma The Robert Cray Band
Evenement afgelopen
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 

Er werd een nieuwe datum gevonden voor het uitgestelde concert van Robert Cray, initieel gepland op donderdag 7 juli 2022. Het concert gaat nu door op donderdag 18 mei 2023 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Alle tickethouders worden via mail op de hoogte gebracht.

Datum
18 mei 2023
Tijdstip
21:24
Delen

De Amerikaanse bluesmuzikant Robert Cray houdt met zijn band halt op 18 mei 2023 in de Koningin Elisabethzaal.

Met vijf Grammy Awards op zak, een resem aan wereldhits (‘Right next door’, ‘Don’t be afraid of the dark’ en ‘Smoking gun’, …), twaalf miljoen verkochte albums en duizenden uitverkochte concerten in heel de wereld, behoort Robert Cray tot de absolute internationale bluestop. De legendarische zanger/gitarist uit Texas bemachtigde daarom ook een plaatsje in de Blues Hall of Fame. Robert Cray werkte samen met onder meer Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt en John Lee Hooker. De stijl? Smooth blues en tijdloze r&b.

“Funky, Cool and Bad”, omschrijft Robert Clay zelf zijn laatste album. That’s What I Heard, verscheen eind februari 2020. Met dit album zet de band de muziek van Curtis Mayfield, Bobby “Blue” Bland, The Sensational Nightingales en veel meer in de spotlights. Daarnaast bevat het album nog vier originele, zelfgeschreven songs. Het album is een mooie mix van blues, soul, boogaloo en gospel en bevat enkele verrassende gastmuzikanten zoals Steve Perry en Ray Parker Jr..

Cray’s vorige Belgische concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Wie er toen bij was, weet dat het publiek maar niet genoeg kreeg van zijn machtig gitaarspel. En het dak ging er meermaals af toen ze uitpakten met hun tijdloze hit uit 1986 ‘Right Next Door’.

Mis de old-school charme en elegantie van Robert Cray en zijn band niet!