Programma Wiener Johan Strauss Konzert-gala
Geannuleerd
of reserveer telefonisch op 070/79.00.13 

Klanten die een ticket kochten worden gecontacteerd. Geenmail ontvangen? Contacteer ons op het nummer 0032 70 79 00 13.

Datum
13 januari 2020
Tijdstip
20:00 - 22:30
Delen

Het Weense Johann Strauss Galaconcert van K&K Philharmoniker gaat voor 24e keer op Europese tournee. Weens, nostalgisch, gewoon goed!

Eén ding is zeker: Strauss houdt u jong! Iedereen die met het werk van de Strauss-dynastie in aanraking komt, voelt de muziek door zijn aderen stromen en herleeft.

Het K&K Filharmonisch Orkest toont zijn passie met een briljante toewijding en zichtbaar enthousiasme. De jeugdige en frisse interpretaties, met een charmante lichtheid en vrolijke tempo's, dompelen muziekliefhebbers onder in het Oostenrijkse leven. Sinds 1996 vonden meer dan 1,3 miljoen bezoekers in 19 Europese landen hun weg naar het K&K Strauss Gala.

De Europese tournee loopt van 28 december 2019 tot 7 maart 2020 – met 72 concerten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Finland, Italië, België, Luxemburg en voor de eerste keer in Engeland.

Het Filharmonisch Orkest van Kendlinger treedt op met passie. Passie die u bij elk concert kunt voelen, bij elke wals, bij elke polka ... Het Strauss-programma bruist van muzikale verfijning: van Frühlingsstimmen (Lentemelodieën) tot Sphärenklänge (Harmonie der sferen), Die Bajadere (De bajadère), Feuerfest (Vuurfeest), Bauernpolka (Boerenpolka), Leichtes Blut (Lichtzinnig hart), en Der Zigeunerbaron (De Zigeunerbaron) – u wordt getrakteerd op een overvloed aan akoestische hoogtepunten die u wegvoeren van het alledaagse!

‘Kendlinger en zijn orkest staan garant voor een uitmuntende kwaliteit [...] De dirigent [...] begeleidt de muziekpartituren met bijzonder veel oog voor detail. Zijn ruwweg zestig muzikanten [...] spelen met een feilloze precisie, onberispelijke techniek en delicate sensualiteit. De orkestmuziek klinkt licht en luchtig in de oren [...]. De strijkers streven naar zijdezachte klanken. De houten blaasinstrumenten charmeren met een zachte toets. De koperblazers worden opgevoerd en zorgen voor oorstrelende klanken en mooie solo's in elke sectie.’ Volkskrant van Leipzig

De dansers van het Oostenrijkse K&K Ballet voegen kleur toe aan de muzikale klanken van Strauss & Co.: "Éljen a Magyár!" (Lang leve Hongarije), "Wiener Blut" (Weens bloed), "Im Krapfenwaldl" (In wouden van Krapfen) en "Rosen aus dem Süden" (Rozen uit het zuiden) - de choreografieën van Viktor Litvinov (Kyiv State Opera) geven deze concertreeks een zeer verfijnde toets. In 2009 volgde Litvinov in de legendarische voetsporen van de onvergetelijke Weense Gerlinde Dill, die nadrukkelijk haar stempel op de formatie drukte en meer dan 20 jaar lang choreo's voor het wereldberoemde Weense nieuwjaarsconcert maakte.

Matthias Georg Kendlinger, zijn zoon Maximilian Kendlinger en Taras Lenko wisselen elkaar af op het podium.

Afbeelding van Theatermenu
Tip

Theatermenu

Bij een volmaakte voorstelling in de Koningin Elisabethzaal hoort een theatermenu.

Kom voor de aanvang van het evenement tafelen in ons sfeervol Theatercafé Paon Royal. We verwachten je 2u30 voor de start van de voorstelling zodat je royaal de tijd hebt om rustig te tafelen.

Reserveer je theatermenu